Olemme avanneet uuden kauneushoitola - koulutuskeskuksen Tampereen keskustaan. Tervetuloa!

Opiskelijoiden ajatuksia opiskelusta, Veera

Kosmetologiopiskelijamme Veera kertoo ajatuksiaan ennen valmistumistaan kosmetologiksi...

Aloitin kosmetologin opintoni vuonna 2018 Tredussa Santalahdessa.

Meidän ensimmäinen vuosi alkoi jalka- ja käsihoito palveluilla. Aluksi opiskelimme super paljon teoriaa ennen käytäntöä. Muistan että jalkahoito palveluihin käytimme paljon aikaa ja sen teoria osuus oli laaja. Muistan kuinka kovasti opiskelimme jalkojen eri sairauksia, sekä harjoittelimme kovasti käsien ja jalkojen luita ja lihaksia. Päivät saattoi olla usein pitkiä, kun opiskelimme vain teoriaa. Jalkahoito palveluihin kuului siis meillä hyvin laaja teoria osuus.

Pikku hiljaa otimme käytäntöä mukaan ja ensinmäiset asiakas päivät alkoivat koulussa.
Jalkahoitoja saatettiin ensin tehdä parin kanssa niin, että toinen teki toista jalkaa ja toinen toista.
Meidän opettaja oli ihanan tsemppaava ja saimme aloittaa kevyesti asiakaspalvelun. Kiitos siis meidän ihanalle opettajalle!

Ensimmäinen vuosi meni nopeasti ja pikkuhiljaa aloitimme näyttöjen suorittamisen. Teimme useamman käsihoidon sekä useamman jalkahoidon. Näytöistä piti päästä läpi, että sai alkaa suorittamaan seuraavaa palvelukokonaisuutta. Keväällä aloitimme hieman kasvohoito palveluita. Suoritimme myös myynnin ja palvelun kurssit ensimmäisenä vuonna.
Toisena vuonna teimme kasvohoitopalveluita ja asiakaspäiviä oli enemmän koulussa.
Menimme myös ensimmäiseen työssäoppimaan toisen vuoden syksyllä joululomaan saakka.
Olin ihanassa pienessä luonnonkosmetiikka hoitolassa. Opin harjoittelusta super paljon uutta ja uusia näkökulmia. Hoitola tosin oli sen verran pieni, että olimme omistajan kanssa aina kaksin päivisin. Sain tehdä muutamia hoitoja mutta en kovin paljoa. Hoitolassa olo oli kuitenkin tärkeää oppimisen kannalta ja sain tutustua ihanaan uuteen hoitola sarjaan.
Joululoman jälkeen olimme taas hetken koululla ja opiskelimme lisää kasvohoito palveluista sekä aloitimme myös vartalo, ja kylpylähoito palvelut.

Keväällä 2020 alkoi taas uusi työssäoppi jaksomme ja halusin päästä eri hoitolaan, jotta saisi lisää uutta kokemusta. Soitin moneen eri hoitolaan, mutta eri syistä he eivät voineet ottaa työssäoppimaan. Päädyin sitten soittamaan Koulutuskeskus Hileeseen ja lopulta aloitin työssäoppini täällä.

Kun aloitin Hileessä huomasin, että täällä on hyvin tiivis ja helposti lähestyttävä työporukka.
Heti ensimmäisestä päivästä lähtien pääsin Hileessä tekemään kunnon asiakas päiviä. Asiakkaita oli hyvin ja täällä pääsi heti tekemään ja tutustumaan kunnon hoitola työskentelyyn.
Vaikka Hileessä oli paljon uusia asioita ja eri tapoja tehdä töitä sai täällä aina apua ja oppi uusia tekniikoita.

Vaikka 2020 kevät oli kaikin puolin rankka kaikille, pääsin kuitenkin suorittamaan harkka jaksoni ja jatkoin vielä kesäkuun ylimääräistä Hileessä. Kiitos siis siitä että sain olla kevään ja myös ylimääräistä Hileessä, sekä pääsin silti tekemään asiakkaita.

Pidin Hileessä olosta joten kolmos vuoden alussa, kun aloitimme taas uuden työssäoppi jakson haluisin tulla takaisin Hileeseen. Ilmeisesti minuun myös tykästyttiin ja kaivattiin takaisin. :)
Joten syksyllä oli ihana palata takaisin tuttuun ja turvalliseen paikkaan.
Kolmosvuoden syys jakso meni nopeasti ja samalla koulussa opiskelimme uusia asioita.

Joululoman jälkeen 2021 olimme hetken koululla ja tämän jälkeen palasimme taas osa viikosta työssäoppimaan. Kuten arvaa päädyin taas tekemään viimeisen harjoitteluni Koulutuskeskus Hileeseen. Vaikka olen ollut Hileessä jo pidemmän aikaa ja osa porukasta on vaihtunut on silti Hileessä ollut mahtava työporukka joka auttaa jaksamaan, vaikka päivät olisivat pitkiä ja olisi kiire.

Kokonaisuudessa työssopi jaksot ovat olleet tärkeitä oppimisen kannalta. Joskus tosin päivät tuntuvat rankoilta, mutta hoitola jaksoilta on saanut oikeaa kokemusta hoitola työskentelystä ja se on ollut tärkeää!

Kiitos siitä että olen saanut suoritettua opintojani Hileessä ja olen saanut suoritetuksi niin hyvin opintojani, että valmistun etu ajassa. Olen myös oppinut itsestäni ja saanut selville enemmän sitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.

Kiitän sydänmellisesti kaikkia asiakkaita, jotka ovat antaneet minulle mahdollisuuden harjoitella.
Erityinen iso kiitos Tarulle kaikista opeista jotka olen saanut sinulta ja koko Hileeltä!

- Veera

Related Posts

No Comments