Olemme avanneet uuden kauneushoitola - koulutuskeskuksen Tampereen keskustaan. Tervetuloa!

Työharjoittelusta töihin ja takaisin työharjoitteluun!

Kirjoittaja:
2. vuoden kosmetologiopiskelija Henna, Tredu

Pääsin viime kesänä kesäkuun ajaksii keskustan Hileeseen työharjoitteluun. Siitä jatkoinkin sitten suoraan töihin koko heinäkuun ajaksi ja tällä hetkellä teen tuurailuja / satunnaisia keikkatöitä tarvittaessa.
Harjoittelujaksoni jatkui maanantaina 19.10. ja kestää nyt jouluun asti.

Kesäkuussa aloittaessani olin vielä ykkösluokan opiskelija, jolla oli hallussa vain käsi- ja jalkahoidot. Kasvohoitoja emme koululla ehtineet aloittaa koronan takia, ja niistä opeteltiin etänä lähinnä teoriaa. Jännitti siis aika paljon, varsinkin ekana päivänä ja mietin vaan, että toivottavasti osaan hommat ja etten sössi kaikkea. Jännitystä helpotti pikkasen se, että eräs luokkalaiseni sai myös harjoittelupaikan.

Harkka-aika sujuikin sitten todella hyvin – sain paljon kokemusta asiakaspalvelusta! Asiakkaat oli (ja ovat edelleen) ihan älyttömän mukavia ja odotan nyt kaikkia asiakaskohtaamisia innolla. Kesäkuussa mulle opetettiin myös kasvohoidot, ripsien ja kulmien värjäykset ja sokerointia, mikä lisäsi työintoani entisestään. Alkoi tuntumaan, että tää oikeesti on se mun ala, ja oli oikeesti kiva päästä tekemään kuukausien etäopiskelun jälkeen. Panostin mahdollisimman paljon työntekoon heti alusta asti.

Sitten sain kesäkuun lopussa tietää, että mulle olisi työssäoppipaikka varattuna syksylle. Olin ällikällä lyöty – oli kiva kuulla että mut haluttaisiin vielä takasinkin. Yllätyin entistä enemmän, kun mua pyydettiin ensin pari kertaa tuuraamaan toista työntekijää ja sen jälkeen jäämään töihin. Siinä vaiheessa teki kyllä mieli alkaa itkemään – olin niin ilonen että sain näinkin upean mahdollisuuden, ja että työpanokseni on huomattu. Kesätyöpaikkakin olisi jo valmiina. Siitä kun kuulin, ajatukseni olivat aika lailla luokkaa "Mitä? Mitä? Mitä?"

Nyt koulun alettua olen vain ajatellut kuinka hyvä tuuri mulla on ollut, kun tämmönen mahdollisuus sattui kohdalle. Oon kova jännittämään asioita ja miettimään, että oonko sittenkään tarpeeksi hyvä johonkin, mutten kyllä kadu päivääkään sitä että soitin Hileeseen ja kyselin harjoittelumahdollisuutta.

Mulle on opetettu vielä lisää juttuja – Nimuen hapotushoitoa, ripsien kestotaivutusta, bambuhierontaa, lisää sokerointia, vartalohoitoa... Joka kerta kun tulee joku mahdollisuus uuden oppimiseen, oon kyllä innolla paikalla, varsinkin jos saan itse kokeilla tehdä. Taru on hyvä opettamaan ja antaa myös asiallista ja hyvää palautetta ja auttaa aina jos tuntuu, ettei jotain osaa.

Mun työkaverit ja asiakkaat, joita on tullut vastaan, on kaikki olleet ihan huippuja. Ei oo ollut päivääkään jolloin olisin ajatellut etten haluaisi mennä töihin, ja tälläkin hetkellä odottelen jos tulisikin pian työkeikkaa. Mulle Hile on ollut paras juttu, mitä mulle on tänä vuonna tapahtunut.

Related Posts

No Comments